Reklam
Kategoriler: İç Açı

TUS sorularının sızdırılmasında ibreler İskenderpaşa tarikatını gösteriyor!

Reklam

24 Şubat Pazar günü yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) çıkan soruların, ÖSYM tarafından açıklanmasından iki gün önce TUSDATA adlı dershane tarafından WhatsApp gruplarında paylaşılması üzerine soruların sızdırıldığı iddiası gündeme gelmişti.

Dershaneden yapılan açıklamada, “sınava giren hocaların soruları ezberleyerek daha sonra sosyal medyadan paylaştığı” öne sürülmüştü.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan bir şikayete ÖSYM’nin Hukuk Müşavirliği tarafından verilen yanıtta ise dershanenin “soruları ezberledik” açıklamasına yer verilmiş ve sorular ÖSYM’den iki gün erken açıklandığı için telif hakkı konusunda yasal işlem başlatılacağı ifade edilmişti.

AKP’yle birlikte kamuda hemen hemen her sınava karışan şaibe iddiaları düşünüldüğünde pek de şaşırtmayan bu olayın arkasında da tarikat bağlantısının olabileceği şüphesi görüldü. Sızdırma iddialarının merkezinde yer alan TUSDATA adlı şirketin Sağlık Bakanlığı’nın başına getirilen Fahrettin Koca’nın da mensup olduğu İskenderpaşa tarikatıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Odatv‘den Fethi Yılmaz’ın haberine göre, TUSDATA’nın kurucuları arasında yer alan Uzman Doktor Sami Selçukbiricik’in bağlantıları dikkat çekiyor. Doktor Sami Selçukbiricik, TUSDATA’nın kurucuları olmasının yanı sıra, çeşitli illerde yapılan TUSDATA seminerlerine konuşmacı olarak katılıyor ve TUSDATA sitesinde köşe yazarlığı yapıyor.

TARİKAT VAKFININ KURUCUSU

Sami Selçukbiricik’in TUSDATA dışında da birçok kurumda çalışıyor.

İstanbul’da İskenderpaşa Cemaati’nin lideri Muhammed Nureddin Coşan’ın vakfettiği “Asfa Eğitim Vakfı” kurulmuştu.

8 Kasım 2014 tarihinde derneğin kuruluşu Resmi Gazete de yer aldı. Kurucusunun İskenderpaşa Cemaati’nin lideri Muhammed Nureddin Coşan olan Asfa Eğitim Vakfı’nın amacı Resmi Gazete de şöyle yer aldı:

“Vakıf’ın esas amacı; vakıf senedinin başlangıç kısmında belirtilen misyonu gerçekleştirecek faaliyetlerde bulunmaktır. Öğretim-eğitim hizmetleri yanında, sağlık, kültür, bilim, sanat, sosyal, çevre gibi kamu yükümlülüklerini azaltmaya katkıda bulunmak amacı ile kamu hizmetleri içerisinde yer alan hizmetleri gerçekleştirecek faaliyetlerde bulunmak. Vakıf’ın esas amacı çerçevesinde olmak üzere, özellikle halen Asfa Eğitim Kurumları olarak öğretim ve eğitim hizmetlerini sunmakta olan eğitim kurumları ile başlangıç kısmında belirtilen kurucunun ve /veya Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın katkıda bulunduğu, kuruluşuna öncülük yaptığı, eserlerinin yayınlandığı basın-yayın kuruluşları; sosyal, kültürel, sanat ve sağlık alanlarındaki kuruluş ve projeleri başta olmak üzere vakıf amacı’na uygun faaliyetlerde bulunan tüm kuruluşları ve projeleri tüm yönleri ile desteklemek.”

MENZİL-İSKENDERPAŞA KAVGASI MI?

Resmi Gazete de vakfın yönetim kurulu da yer aldı.

İskenderpaşa Cemaati’nin Asfa Eğitim Vakfı yönetim kurulunda, TUS sorularını sızdırdığı öne sürülen TUSDATA’nın kurucusu Sami Selçukbiricik’in adı da geçiyor.

Sami Selçukbiricik, İskenderpaşa Cemaati’nin Asfa Ferda Koleji Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı.

İşte tüm bu nedenlerle kimilerinin parmağı İskenderpaşacıları gösterirken, İskenderpaşacılar ise söz konusu sızıntıların kendilerine karşı bir başka cemaatin kimilerine göre “Menzilcilerin kumpası” olduğunu söylüyor.

Bu haber en son değiştirildi 24 Temmuz 2019 23:37 23:37

Reklam

Önceki Haberler

TKH’den Meclis Başkanı Kurtulmuş’a tepki: Amaçları laikliği tasfiye etmek

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un 3 Mart’ın Laiklik Günü olarak kutlanmasına yönelik…

28 Mart 2024 17:33

Yerel seçimlerde en genç büyükşehir belediye başkan adayı TKH’den Rojda Dolgun oldu

Büyükşehir belediye başkanlığı için yarışacak en genç partili aday Türkiye Komünist Hareketi'nden 21 yaşındaki Rojda…

28 Mart 2024 17:19

Türkiye Komünist Hareketi, yurttaşları sandık müşahidi olmaya çağırıyor

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yerel seçimlerde yurttaşları sandıklara sahip çıkmak içim müşahit olmaya çağırdı.

28 Mart 2024 16:45

Turgut Altınok’un üniversite diploması sahte iddiası

Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, katıldığı bir programda AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok hakkında çarpıcı bir…

28 Mart 2024 16:28

RÖPORTAJ | Tunceli’deki yerel seçim sürecini TKH’nin belediye meclis adayı Yaşar Yamaç ile konuştuk

"Gerek bu duruma müdahale etmek ama aslında Tunceli halkının tüm ihtiyaç ve çıkarlarını solun temsil…

28 Mart 2024 16:23

SERBEST KÜRSÜ | Popülizm şafağında Türkiye solu: İdeolojik sapma mı?

"Halka ve spesifik olarak sınıfa siyaset taşımanın bilinçli öncüsü, yani komünist parti, tam da yüklendiği…

28 Mart 2024 15:26
Reklam